Не е от помпата за високо налягане. Помпа с малък дебит прави парчрта м-у 2500 и 3000 оборота. Колата има ли чип? Защото ако няма, на към 4100 трябва да бие ограничител - почти забива муцуната като ги стигнеш. Според мен е нормално да спира да върви на тия обороти ако няма чип.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите на 2,4 JTD
Collapse
X
-
Колкото и невъзможно да ти звучи,смени ли горивния филтър?
Че аз така,ама на около 3500 об.щях да си купувам турбина.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от vladd Покажи съобщениеФилтърът сменен.Закарах колата в друг сервиз.Свалиха турбото .Пратиха го в реал турбо.Да видим какво ще стане.
Ако нямат идея,защо го правят,то така могат да разглобят и подменят половината кола,белким се оправи.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщениеНе е от помпата за високо налягане. Помпа с малък дебит прави парчрта м-у 2500 и 3000 оборота. Колата има ли чип? Защото ако няма, на към 4100 трябва да бие ограничител - почти забива муцуната като ги стигнеш. Според мен е нормално да спира да върви на тия обороти ако няма чип....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от vladd Покажи съобщениеГеометрията била блокирала и някакъв клапан.Като я монтират ще видия дали ще се оправи.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Обърни се към колегата "Ферарист" - аз така направих и останах мнооого доволен, а и бюджетаAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от vladd Покажи съобщениеДнес я взех и се изкефих.Сръчках я 5-6 пъти доклкото можеше и не забива муцуна.Благодаря на всички колеги за съветите.Сега вече ще търся два долни носача отпред.Стягай колицата полека и от тук нататък да влиза в сервиз само за обичайно обслужване.
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение.....
Ако наистина ти е дефектен МАП-а, като запалиш колата тази грешка веднага ще се появи пак. Ако не е дефектен е добре да се ориентираш към преглед и почистване на геометрията на турбината и регулиране....
Явно най-после си попаднал в читав сервиз и са оправили проблема.
Отук нататък само за обслужване да влиза в сервиз ти пожелавам.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
Comment